Het stoffige imago van de boekhouder begint eindelijk te verdwijnen

Van toen naar nu
We gaan terug naar het jaar 1990 waar de administratie van de klanten nog door ons werd verwerkt op 14-kolommenpapier, en wel handgeschreven!

Daar kunnen we nu toch niet meer aan denken. De techniek en automatisering heeft zeker de laatste 10 jaren zoveel sprongen gemaakt waardoor ons werk als boekhouder/adviseur is vergemakkelijkt.

Door middel van moderne manieren om cijfers te presenteren en automatisering behoort het stoffige imago van de boekhouder tot het verleden.

We hebben er telkens voor gezorgd dat we als kantoor de boot niet gemist hebben als er moderne en vooruitstrevende software ter beschikking kwam en daarin hebben geïnvesteerd staan we waar we nu staan.

Middels moderne software weet je in één oogopslag hoe je ervoor staat
Waar er in 1990 doorschijfboeken uit de kast getrokken werden en handmatige berekeningen gemaakt werden om resultaten te berekenen kan dit tegenwoordig met een paar drukken op de knop.

Door middel van online dashboards kun je in één oogopslag zien hoe je er voor staat. Deze dashboards zijn zeer laagdrempelig en met deze beschikbare financiële informatie kun je (indien nodig) direct aan de knoppen draaien om je onderneming bij te sturen.

Je facturen en bankafschriften aanleveren in een klapper, waarom moeilijk doen als het makkelijker kan?
Na elk kwartaal alle kasten afstruinen en op zoek naar ontbrekende facturen, nog even snel de auto in duiken om uit het dashboardkastje tankbonnetjes te scoren.

Dit was jarenlang het devies voor de ondernemer. Die vervelende facturen achter de bankafschriften stoppen en dan nog eens naar de boekhouder rijden om de klapper af te geven én later weer op te halen.

Heden ten dage is dit verleden tijd. Natuurlijk mag je de facturen nog achter de bankafschriften stoppen en het klappertje elk kwartaal komen brengen, maar waarom maak je het jezelf zo moeilijk? Het kan veel makkelijker en efficiënter.

Het gros van de ondernemers krijgt facturen per e-mail binnen. Door middel van één druk op de knop schiet je deze factuur in je boekhouding en wordt deze factuur nog eens 7 jaar bewaard. Hoe makkelijk kan het zijn? Via een handige app kun je een foto maken van je bonnetje en schiet je deze zo in de boekhouding.

Het met de hand verwerken van bankmutaties? Dat kan makkelijker, door middel van een boekhoudkoppeling met je bank schiet je bank de mutaties elke dag in je boekhouding. Da’s pas makkelijk!

Wij nemen jou het werk uit handen en laten je doen waar je goed in bent, ondernemen!

Geschreven door Nick Tunnissen, Fiscaal Adviseur (gepubliceerd op 02-03-2021)

Andere blogs